De Haagse Tijden treedt in de voetsporen van De Oud-Hagenaar

De Haagse Tijden treedt in de voetsporen van De Oud-Hagenaar. Waarom? En wat gaat er veranderen?

De uitgever en het team van de redactie van De Oud-Hagenaar heeft de afgelopen 10 jaar met ontzaglijk veel plezier de 14-daagse krant De Oud-Hagenaar uitgebracht. De enquête van vorig jaar laat ook zien dat de lezers het blad op prijs hebben gesteld. Door achterblijvende inkomsten – De Oud-Hagenaar ontvangt geen subsidies en is volledig afhankelijk van de advertentie opbrengsten – is het noodzakelijk om enige veranderingen in te voeren. De redactie is van mening dat een meer eigentijdse toets en meer thematische nummers en artikelen de adverteerders meer zal aanspreken, zonder dat het karakter behoeft te wijzigen. De lezers schrijven namelijk zelf wat er in de krant komt. Ook de opmaak en het gebruikte format zullen wijzigen. Met deze nieuwe opzet wijkt De Oud-Hagenaar zeer af van de franchise waaronder de krant werd uitgegeven.

In goed overleg met de DOS B.V. (de eigenaar van de franchise) switchen we nu naar een nieuw 14-daags blad, getiteld De Haagse Tijden. Verhalen over de stad, de Haagse mensen (of ze nu Hagenees of Hagenaar zijn of in Scheveningen of Loosduinen wonen) zijn de kurk waarop de zaak drijft.

De mandjes in de stad op de ongeveer 375 verspreidpunten zullen geleidelijk een nieuwe tekst krijgen met de nieuwe naam. De 350 abonnees krijgen hun krantje gewoon thuisgezonden.

Voor de lezers buiten de Haagse agglomeratie verandert er wel wat. Het verspreidingsgebied wordt geconcentreerd. In o.a. Benthuizen, Bleiswijk, Voorschoten en Pijnacker zullen de verspreidpunten worden opgeheven. Wij vinden dat jammer, maar via de website kan men natuurlijk de krant altijd lezen, zoals dat nu al 6.000 mensen per maand doen. Wil men per se de krant hebben en in de hand houden; dan heeft men de mogelijkheid om abonnee te worden.

De stichting De Haagse Tijden zal de uitgave in de komende jaren verzorgen. De krant blijft gratis en komt – zoals u gewend bent – elke 14 dagen uit. De overgang zal in ieder geval volledig zijn na het 10-jarige jubileum van De Oud-Hagenaar in februari 2019.

Ivar Lingen (hoofdredacteur)
Constant Martini (uitgever)

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann