Stichting dr. Schroeder van der Kolk in Den Haag

Al meer dan 90 jaar is Schroeder van der Kolk een Haags fenomeen, bekend van de kringloopwinkels en als mensontwikkelbedrijf. Schroeder geeft mensen en spullen een tweede kans. Alle activiteiten staan in het teken van drie pijlers: werkgelegenheid, duurzaamheid en armoedebestrijding.

Alle activiteiten van Schroeder zijn ondersteunend aan het ontwikkelen van werkzoekenden. Sterker nog, zonder de activiteiten kan er geen sprake zijn van het ontwikkelen van mensen. Toch dienen de activiteiten van Schroeder – zoals de kringloopwinkels, de fietsen- en houtwerkplaats, etcetera – aan meer eisen te voldoen, dan alleen het genereren van werk voor werkzoekenden. Alle activiteiten dienen namelijk marktgericht ingericht te zijn en te voldoen aan de pijlers waar de organisatie op gebouwd is.

Voor alle werkzoekenden geldt één belangrijk doel: het opdoen van werkervaring en het ontwikkelen en versterken van de persoonlijke kwaliteiten. Dit vergroot immers de mogelijkheden op de (reguliere) arbeidsmarkt.

Bij Schroeder worden de werkzaamheden zowel intern als extern verricht. Het contact met de klanten/consumenten vormt een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden.

Een werkzoekende kan werken op één van de afdelingen van Schroeder. Onze activiteiten bieden de burgers in Den Haag en omgeving mogelijkheden om geld te besparen door het hergebruik van goederen, door betaalbare diensten in en om het huis te verzorgen en door advisering en steun bij energiebesparing.

Overzicht van activiteiten
We beschikken over negen kringloopwinkels; acht in Den Haag en een in Rotterdam. In vijf daarvan is een buurthuisfunctie ontwikkeld en in vijf een ‘open inloop’ voor kwetsbare burgers. Op de hoofdvestiging in de Zilverstraat vinden de volgende activiteiten plaats: maatschappelijke (nacht)opvang, productiewerk, catering en bedrijfsrestaurant, schoonmaak, techniek, logistiek en transport en bedrijfsvoering.

Kringloopwinkels
Wij zorgen ervoor dat de goede en bruikbare goederen weer hergebruikt kunnen worden en in onze winkels verkocht kunnen worden. Dit sluit aan bij onze pijlers werkgelegenheid, duurzaamheid en armoedebestrijding. In onze winkelszijn ook de bij Schroeder duurzaam geproduceerde meubelen en nieuwe partijen goederen te vinden.

Goed bruikbare spullen en kleding kunnen bij onze winkels ingeleverd worden of bij het magazijn van de hoofdvestiging van Schroeder, Zilverstraat 40, Den Haag. Spullen kunnen ook opgehaald worden. Deze activiteiten zorgen voor werkgelegenheid: transport en logistiek en in de winkels.

Schroeder neemt onder de zorgaanbieders in Den Haag een unieke plaats in door (arbeidsmatige) dagbesteding niet alleen in een beschutte werkomgeving, maar ook in een open setting aan te bieden, het laatste met name in de kringloopwinkels (in de wijk). De bestaande kringloopwinkels breiden steeds meer uit met een ‘bredere buurtfunctie’. Er zijn vijf van dergelijke buurthuizen gerealiseerd, namelijk in de Weimarstraat, Leyweg, Kerketuinenweg, Loosduinsekade en Westduinweg, twee daarvan hebben de naam Buurthuis van de Toekomst.

Buurthuis van de Toekomst is een initiatief van de gemeente Den Haag waarbij organisaties bestaande locaties delen en samenwerken aan activiteiten die de sociale cohesie en participatie in de wijk bevorderen. We bieden de bewoners uit de wijk de mogelijkheid om op diverse manieren te participeren. Zoals beschikbare ruimte voor initiatieven van bewoners(verenigingen), een open inloop om de drempel om te participeren voor kwetsbare burgers weg te nemen, een koffie en thee corner voor buurtbewoners en de wekelijkse buurthap in ons buurthuis aan de Weimarstraat om betrokkenheid tussen wijkbewoners te creëren en mensen uit hun sociale isolement te halen.

Zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en andere mensen kunnen blijven ontmoeten. Dat is een belangrijk uitgangspunt van de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De kringloopwinkels (met brede buurtfunctie) van Schroeder zullen daar steeds meer de aangewezen plek voor zijn.

Korting
U bent van harte welkom in één van onze winkels of buurthuizen. Met de bon uit onze advertentie krijgt u in december en januari 10% korting op een aankoop in één van onze winkels.

Adressen kringloopwinkels
Fahrenheitstraat 343
Kerketuinenweg 21
Leyweg 922J
Loosduinsekade 156
Paul Krugerstraat 96 (Rotterdam)
Piet Heinstraat 25
Piet Heinstraat 69
Weimarstraat 364
Westduinweg 196

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann