De Oud-Hagenaar onverminderd populair

De enquête die we eind oktober en begin november onder de lezers hebben gehouden, heeft bevestigd dat De Oud-Hagenaar graag gelezen wordt. De verschijningsvorm wordt erg gewaardeerd daar was eigenlijk geen discussie over. De 14-daagse formule wordt ook gewaardeerd, terwijl de meeste mensen graag zouden zien dat er meer pagina’s per editie beschikbaar zouden zijn.

Ongeveer 55 procent van de inzenders deden dit via het enquête formulier in de krant zelf, terwijl de rest onze website heeft gebruikt. Het zal niet verbazen dat de 55 procent die de enquête opstuurde weinig tot geen gebruik maak van de mogelijkheid om via de site te kijken wat er in De Oud-Hagenaar staat. De overige 45 procent deed dat veel meer.

Online
Van alle lezers, dat zijn er 177.000, onze krant wordt gedurende de 14 dagen door meerdere mensen gelezen, zijn er 6.000 per maand die wel de krant op de website lezen of nog eens oude artikelen over hun buurt of straat opzoeken.

Waar zou wel wat meer aandacht aan kunnen worden gegeven? Dat zijn toch wel de foto’s. Meer foto’s en dan mag het ook wel in kleur zijn. Gevraagd werd om een strip en om kruiswoord puzzels. Aan dat laatste zullen we in de toekomst wel wat aandacht geven. Per editie zenden overigens zo een 600 lezers via de post en via het internet een oplossing in.

Maandblad
Op de vraag over de frequentie van de verschijning kwamen nog de meeste aanmeldingen voor een maandblad. Als we dit koppelen aan de vraag of men een abonnement zou willen nemen, dat lijkt er geen ruimte te zijn voor zo een formule. De Oud Hagenaar kent een kleine 400 abonnees. Van overal uit de wereld. Veel lezers sturen de krant ook op naar familieleden in Canada of de Verenigde Staten.

De algemene waardering op een schaal van 1 tot 10 ligt op een 8,7. Er was niemand onder de inzenders die minder dan een 6 gaf en 5 mensen die een 10 gaven. De redactie en het hele team is hier zeer trots op.

Prijswinnaars
Onder de inzenders zijn drie prijzen verloot: het boek Filosofische wandelingen door Den Haag (t.w.v. 15,95 euro), het boek Haagse momenten van Cor van Welbergen (t.w.v. 15,95 euro) en een waardebon te besteden bij Comfortland (t.w.v. 25 euro).

De winnaars: P. IJspelder te Den Haag ontvangt het boek Filosofische wandelingen door Den Haag, K.J. Lingbeek te Zoetermeer ontvangt het boek Haagse momenten van Cor van Welbergen en C. Haanstra-de Haas te Den Haag ontvangt een waardebon te besteden bij Comfortland.
Wij danken iedereen voor het invullen van de enquête van De Oud-Hagenaar en feliciteren bovengenoemde inzenders met hun prijzen.

Ivar Lingen (hoofdredacteur)
redactie@deoud-hagenaar.email

Constant Martini (uitgever)
martini@deoud-hagenaar.email

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann