Brood van Hus

Het artikel over Hus van schrijver Ruurd Berendes maakte de afgelopen maand veel reacties los. Via de post, mail en Facebook stuurden lezers hun reacties. De Oud-Hagenaar heeft een paar reacties gebundeld. ‘Mijn schoonvader, Nico Kerkvliet, heeft jaren in de Schilderswijk brood bezorgd. Eerst met de handkar en later met de Spijkstaal’, schrijft Arie Blom. John Snaauw: ‘Ik woonde vlak achter de fabriek in de Ootmarsumstraat. Dan sloop ik met een van mijn vriendjes onder de ramen van de portiersloge door en grepen we verderop, waar de rekken met pas gebakken brood bij de open deuren stonden te af te koelen, een stuk uit één van de broden. Zo lekker… De maagpijn achteraf namen we maar voor lief. Ook herinner ik me dat de fabriek een winkeltje had dat, als ik me niet vergis, alleen op zaterdag en woensdagmiddag open was. Verse donuts die zowat smolten op je tong, heerlijk.’

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann