Sociëteit Go-on

In de laatste editie van De Oud-Hagenaar staat een leuk artikel over sociëteit Go-on in Scheveningen van meneer Aad Gankema. Toch verdient dit stuk een rectificatie. Societeit Go-on heeft dertig jaar bestaan (1970-2000). Zo’n vijf groepen jongeren hebben na elkaar de soos bezocht en geleid. Zo was in de jaren tachtig de soos ook een plek voor de alternatieve jeugd en was er wekelijkse programmering van bandjes van zowel binnen- als buiten Den Haag. Ook in de jaren negentig was er een actieve groep jongeren. Een van de foto’s die bij het artikel is geplaatst is uit 1982 (ik sta erop met de basgitaar uit 1982). Omdat Go-on in de dertig jaar door velen Scheveningse en Haagse jeugd werd bezocht – die nu veertigers, vijftigers en zestigers zijn – is het wellicht historisch gezien correct om dat te vermelden. Daarnaast is het stuk van de heer Gankema zeker een sympathiek stuk.

Arie Spaans
arispaans@icloud.com

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann