Succes in zoektocht nazaten arbeiders

Sinds de start van de tentoonstelling ‘Jan Giesen: Werken aan Scheveningen’ is Jan Roedoe, voorzitter van de Stichting Jan Giesen, met veel overgave een zoektocht begonnen naar de nazaten van deze negen arbeiders, met als doel om deze ‘anonieme werkers’ een gezicht te geven. Immers, alleen hun roepnaam en de vermelding ‘Kijkduin, 1927’ was bekend. Dankzij Giesens gedetailleerde manier van werken, zijn er fotorealistische portretten ontstaan, die door familieleden herkend zouden kunnen worden.

Via diverse oproepen in de Haagse media is het balletje gaan rollen. Uiteindelijk heeft de oproep in De Oud-Hagenaar ertoe geleid dat Leen, een van de werkers, is herkend. Wij vinden het heel bijzonder dat er vier generaties op deze wijze bij elkaar zijn gebracht. De zoektocht naar de ‘Werkers’ was voltooid, nog net voor einde van de tentoonstelling.

Via Jan Roedoe, voorzitter van de Stichting Jan Giesen, ontvingen wij deze foto waarop vier generaties te zien zijn in Panorama Mesdag: Leonardus Petrus Antonius Donnars zelf, en zijn nazaten. Hij kwam in contact met de kleinzoon van Leen, woonachtig in Den Haag. Dat dit de juiste Leen was, werd tevens bevestigd door het feit dat hij een tatoeage had met de naam Dijkshoorn, de meisjesnaam van zijn vrouw.

Caroline Rijks
Panorama Mesdag

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann