Mijmeringen

Ik had mijn rijbewijs gehaald en mocht in de auto rijden van mijn vader, maar er zat geen radio in, dus had ik daar wat op gevonden. Ik kocht een draagbare cassette-recorder van Philips en nam plaatjes op die ik gekocht had bij een tweedehands platenzaak aan de Vlierboomstraat.

Daar was ik op zaterdagmiddag vaak te vinden en struinde alle bakken door voor LP’s en singles voor een piek of een rijksdaalder.

Cliff Richard
Ik was niet zo’n liefhebber van The Beatles of de Stones, maar meer van Cliff Richard, Ray Conniff, Bobby Vinton of dansorkesten zoals Hugo Strasser. Zo zoet en zo braaf eigenlijk. Ik heb ze nog steeds, maar dat terzijde. Grappig dat die plaatjes zo belangrijk waren.

Ik kan mij nog herinneren dat ik met een schoolvriend Jaap Graswinckel na schooltijd van de Economische School via de stad ergens aan het eind van de Boekhorststraat naar een tweedehands platenzaak liepen en daar kocht onder andere één van de eerste plaatjes van Patricia Paay ‘Tovenaar’. Niet te verkopen natuurlijk, maar ook Canale Grande van Peggy March. Helemaal blij en gelijk opnemen op de cassette-recorder voor in de auto. Lekker rijden op de zondagmiddag met op de achterbank de recorder met ook de sounds van Helen Shapero en Paul Anka.

Philips-radio
Later had ik in mijn eigen nieuwe Fiat 850 Sport Coupé een console gekocht in de auto-accesoires zaak achter de boulevard bij de Oranje-flats in Scheveningen voor een Philips-radio die er door een vriend van mij werd ingebouwd.

In vele auto’s daarna was de radio standaard en stond die ook aan tot wij een Alfa Romeo Spider kochten en ik alleen maar wilde genieten van het fantastische motorgeluid.

De radio is daarna nooit meer aangeweest en dat is zo gebleven in mijn Lancia Kappa Coupé en nu ook al jaren in mijn Alfa Romeo Brera. Zo heerlijk dat geluid van die potente 6 cilinder en daar kan geen Cliff, Bobby of Helen tegenop.

Mooie herinneringen, toch?

John Vroom (autojournalist)
johnvroom@planet.nl

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann