Winnaar Haags Scholen Voetbaltoernooi

Bijgaande foto toont het team van de Mulo van het Haags Genootschap dat winnaar werd van het Haags Scholen Voetbaltoernooi in het voorjaar van 1949 (?). De trofee moet nog in de prijzenkast van het Haags Genootschap aanwezig zijn. Het toernooi waaraan praktisch alle Haagse scholen voor het voortgezet onderwijs deelnamen werd gespeeld op het sportveldencomplex Ockenburg en op enige velden in het Zuiderpark. Over twee dagen werden wedstrijden gespeeld van 2 x 20 minuten. De finale werd gespeeld op het hoofdveld van het ADO-complex in het Zuiderpark tegen het elftal van de Mulo Mient en werd met 1-0 door het Haags Genootschapteam gewonnen. Er moet van de beide finalisten ook nog een gezamenlijke (kranten-) foto zijn. Later werd er een revanche-wedstrijd tussen beide teams gespeeld op hetzelfde ADO-terrein. Dat was ten bate van de NIWIN, een organisatie t.b.v. van het welzijn van onze militairen in Indonesië. Die revanche-wedstrijd werd met 3-1 door de Mient gewonnen. Ik ben helaas niet meer geheel zeker van de namen van sommige spelers op de foto. Enkele zijn mij zelfs geheel ontschoten. Voor zover ik ze mij nog kan herinneren benoem ik ze hierondervan links naar rechts.

Voorste rij: Henk Pieters (Laakkwartier), Cees Vel (Quick), Fred Winckelman (zonder club), Henk Mertens, Jan Mooy (HBS).

Middelste rij: Ronnie Goedvolk (Westerkwartier), Gerard Verkerk (HBS), (?), Wim Alderwegen (?).

Achterste rij: (?), Wim Endlich (Celeritas), Frans Sieuwerts (HVV), Bart Bouricius (Quick), Gé Witmaar (Quick).

Ik houd mij bijzonder aanbevolen voor eventuele correcties en/of aanvullingen.

Gé C. Witmaar
gc.witmaar@gmail.com

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann