Verhuisbedrijf Kalisvaart

In De Oud-Hagenaar van 21 augustus jl. staat een aardig stukje over Kalisvaart. Jammer genoeg is het vervoer van jeugdgroepen door Kalisvaart niet opgetekend. Daarom hieronder mijn herinnering aan toen.

In de jaren 1960-1970, precies weten doe ik het niet meer, werd voor het vervoer van de scoutinggroep naar het zomerkamp gebruik gemaakt van het verhuisbedrijf Kalisvaart. Vanuit Scheveningen ging de scoutinggroep op kamp richting Brabant. De nodige materialen inclusief kinderen en leiding werden allemaal ingeladen. Eerst het materiaal, fietsen en de bagage. Daarvoor werden tegen het verschuiven bagageplanken geplaatst. Vervolgens werd met behulp van gevulde verhuiskisten en sjorhout in drie rijen banken gemaakt waarover paardendekens werden gelegd. Daar konden de kinderen dan op zitten. De achterklep werd verhoogd met een hekje zodat er onderweg niets fout kon gaan.

Een hele onderneming voordat de groep vertrokken was! Maar heel fascinerend hoe het er allemaal aan toeging! Bijgaand een aantal foto’s van zo’n vertrek.

Toni Durville-Amse
tonidurville@kpnmail.nl

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann