Melkfabriek Van Grieken

Met aandacht heb ik uw artikel in De Oud-Hagenaar van 2 oktober gelezen. Erg leuk met de foto’s erbij. Ik woonde vroeger in het Rijswijkse Havenkwartier, vlakbij de melkfabriek van Van Grieken, die toen nog gebouwd moest worden en een van eerste bedrijven was in de Plaspoelpolder. Echter toch een puntje van kritiek over het vetpercentage van de halfom melk, dat wordt genoemd. Er staat 11,2% en dat bevatten zelfs de vetste melkproducten nog niet. Bijvoorbeeld Griekse yoghurt bevat 10% vet. In een artikel, ‘Haagse bedrijven van toen’, werd gesproken in het overzicht bij ‘1968’ over een melkvetpercentage van 11/2 %, wat gelezen kan worden als 11,2%, maar ook als 1 1/2 % (dus 1,5%). Aangezien gewone melk een gestandaardiseerd vetpercentage heeft van 3,5%, zal de halfom melk een percentage van 1,5% vet hebben gehad.

D.J. Sigmond

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann