Vogelwijk 100 Festival

De Vogelwijk bestaat 100 jaar! En dat wordt groots gevierd. Op 22 en 23 september vindt het Vogelwijk Festival plaats bij de atletiekbaan aan de Laan van Poot. Het festival begint op zaterdag om 17.00 uur. Diverse lokale winkeliers hebben op het foodplein een kraam met de heerlijkste hapjes. Vis, vlees, vegetarisch: overal is aan gedacht. Voor de kinderen is er een kidsplein met allerlei lekkers en leuks. Gezellige activiteiten, lekkere drankjes en relaxte muziek om te loungen. En wat later gaan de dj’s van de Westwood los: Luuk Amerongen, De resident en spil in het web van Westwood’s succesconcept ‘De Tijdmachine’ zal op Vogelwijk Festival de borrel en diner muzikaal soepeltjes over laten gaan naar het feest.

Luuk Dresen, ‘resident dj van Club Westwood’, presentator van Lief met Luuk en tijdens het Vogelwijk festival verantwoordelijk voor de laatste uren flink dansen op disco, househits, classics en guilty pleasures! En live gitaarmuziek door singer-songwriter Eller van Buuren. Einde van deze avond is om 23.00 uur.

Op zondag start de dag om een uur of 11 met de Lanenloop: ruim 150 deelnemers gaan per straat-team het tegen elkaar opnemen. De finish is op de atletiekbaan. Daar worden ze feestelijk onthaald door de fanfare. Ook deze dag lekkere drankjes en hapjes en er is een gezellige aanschuiflunch waar bewoners aan lange tafels gezellig een 3 gangen menu samen delen. Tijdens de lunch spelen de Dustbowl Drifters bluegrass en country muziek. Voor de kinderen is er het kidsplein met hoelahoep, popcorn, suikerspin en springkussens. Maar ook in de middag een sportief spelprogramma begeleid door leden van Hellas Handbal. Om 13.00 uur vertrekt de piratentrein voor een TrashUrehunt… Kinderen verzamelen straatafval om er daarna een kunstwerkje van te maken.

En uniek in de wijk: de Vogelwijktrein rijdt vanaf 14.00 uur door de wijk met weetjes, wist-u-datjes en lekkere hapjes. Veel live muziek deze dag. En ook een optreden van het Vogelwijkkoor, en als afsluiter een optreden van de West Coast Big Band met Frits van Landesbergen. Om 18.00 uur is het feest ten einde. Meer info: www.vogelwijkdenhaag.nl.

Luchtfoto Vogelwijk, Nachtegaalplein en omgeving, wijk achter Houtrust (ca. 1925). Foto: Militaire Vliegdienst, collectie Haags Gemeentearchief

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann