Dick Bos

Als reactie op het lezenswaardige artikel van mijn oud-collega Julius Pasgeld in De Oud-Hagenaar van 21 augustus het volgende: bij ons op de middelbare school van Comenius in de Spionkopstraat was het verboden om beeldromans, zoals Julius het zo mooi omschreef, strips dus, te lezen. Maar op de Comenius mocht je niks: lang haar was verboden, je mocht niet met de brommer naar school komen en iedereen was beducht voor het strenge hoofd, de vermaledijde mevr. Berghout. Uiteraard las ik, natuurlijk thuis en niet op school, de boekjes van Dick Bos. Want thuis hadden ze er geen enkele moeite mee dat ik Dick Bos las, integendeel, van mijn grootvader kreeg ik altijd het geld om de boekjes te kopen. Het was elke keer weer een feest wanneer een boekje uitkwam. Helaas heb ik geen Dick Bos-boekjes meer in mijn boekencollectie, toen ik het financieel even moeilijk had, verkocht ik mijn exemplaren op een antiekmarkt. Veel heb ik er niet voor gekregen, zeker niet de duizelingwekkende bedragen die soms op internet worden genoemd. Goed ook dat Julius melding maakt van verfilming van drie van de Dick Bos-verhalen, jammer dat ik ze niet terug kan vinden op YouTube, misschien dat het Filmhuis ze ooit eens nog kan laten zien?

Peter Petit
rijswijk01@tele2.nl

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann