Exposities Monumentendag Oude Kerk

Op zaterdag 8 september op Monumentendag exposeert Evert de Niet – verzamelaar van de Scheveningse geschiedenis – in de Oude Kerk, Keizerstraat 8 te Scheveningen.

In de Kerk is een unieke tentoonstelling over het “Kerkelijk Erfgoed van Scheveningen.” In deze expositie zal Evert de Niet allerlei foto’s tentoonstellen van de grote verscheidenheid van kerkgebouwen , predikanten, en ander kerkelijk leven op Scheveningen.

Ook diverse beelden van de Oude Kerk, Pnielkerk, Immanuelkerk, Nieuwe Kerk, Oude Bethelkerk, Prins Willemkerk, Nieuwe Badkapel, Ichtuskerk, Hennephofkerkje, Thaborkerk , Eben Haezerkerk , Lourdeskerk en St. Antonius Abt.

Tevens een historische tentoonstelling over Oud- Scheveningen zal in de Kerk te bezichtigen zijn. Foto’s o.a. van Scheveningen Dorp, Visserij, Klederdrachten, Badplaats, Havenkwartier, Geuzenwijk en Duindorp uit vroegere tijden en het Eiland, kortom vele historische beelden van Scheveningen.

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann