Evert Salis bij Pulchri Studio

Evert Salis werd geboren op 27 augustus 1963 te Amsterdam. Van 1982 tot 1987 volgde hij de richting vrije grafiek (etsen, houtsnedes, lithografie en zeefdrukken) aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag.

Alweer geruime tijd maakt hij voornamelijk gouaches. Zijn grafiekachtergrond is in zijn werk nog steeds zichtbaar. Hij tekent als het ware met verf.

Vanaf zijn kindertijd heeft hij als voornaamste onderwerp het stedelijk landschap met daarin veel trams, bussen en treinen. Zijn werk is opgenomen in de collectie van het Stadsarchief Amsterdam, het Gemeentearchief Den Haag en de Landbouwraad Den Haag. Ook de HTM heeft werk van hem aangekocht.
Zijn werk is aangekocht door het gemeentearchief Den Haag, de Landbouwraad en het Stadsarchief Amsterdam, en ligt in stock bij Kunsthandel van Heijningen in Den Haag en Kunstuitleen/ Galerie Bollenstreek te Hillegom. Tevens ben ik lid van de Hollandsche Aquarellisten Kring [HAK] en sinds 2016 lid van Pulchri.

De tentoonstelling is gratis te zien van 11 augustus t/m 4 september in de Voorhoutgalerie van Pulchri Studio. Meer info: pulchri.nl/tentoonstellingen/evert-salis

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann