Bolena Chocolate Café wil historisch pand in oude glorie herstellen

Hernán Schvartzman en Lucía Goldfarb zijn via crowdfunding op zoek naar middelen om hun Bolena Chocolate Café, sinds dit jaar gevestigd aan de Boekhorststraat 191, weer de uitstraling van het Haags Chocoladehuis uit de jaren dertig te geven. Op de zonovergoten hoek van de Boekhorststraat 191 en de Zuidwal, in het MakersKwartier, heeft Bolena Chocolate Café zich gevestigd als ontmoetingsplek voor mensen in en uit de buurt.

Er is echter een probleem: de temperatuur in de zomer loopt behoorlijk op, tot ver over de 35 graden. In de winkel wordt het dan te warm om de chocoladeproducten uit te stallen. Wat konden ze hieraan doen? Eigenaren Lucía Goldfarb en Hernán Schvartzman zochten in het Haags Archief naar foto’s van het historische pand en zagen tot hun verbazing en verrukking dat er in de jaren ’30 ook een chocolaterie gevestigd was, het Haags Chocoladehuis. Aan de gevel mooie markiezering om het binnen koel te houden. Een goede oplossing, maar wel kostbaar.

Via crowdfunding probeert Bolena nu de historische pui met zonwering in oude glorie te herstellen. Mensen die doneren, maken kans op prijzen, variërend van een gratis kopje koffie een jaar lang, tot een Baristacursus voor vier personen. “We hebben tot nu toe 92% bereikt en we hebben nog een paar dagen de tijd om de actie onder de aandacht te brengen en het streefbedrag te halen. Elke gift is welkom, in de winkel kan ook gedoneerd worden.” Voor donaties en informatie zie www.voorjebuurt.nl/bolena

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann