De Sosjale Joenit

Op de voorkant van De Oud-Hagenaar van 24 juli staat een uiterst interessant artikel over Pater Piet en de Sosjale Joenit, geschreven door Rob Lubbersen. Hierin wordt de SWEM genoemd en hij maakt duidelijk waar deze letters voor staan, maar dat klopt niet helemaal. De W staat niet voor werkverschaffing, maar voor werkgroep, zoals ook uit het bijgevoegde briefhoofd blijkt. De Stichting Werkgroep Eksperimentele Maatschappij. Ik ben vanaf het begin in 1970 zo’n drie jaar voorzitter van deze stichting geweest en ik beschouw het opzetten van dit uitzendbureau voor langharig werkschuw tuig, want dat was het, als het meest interessante dat ik ooit gedaan heb. Aanvankelijk gingen we ervan uit dat het slechts enkele jaren zou bestaan, maar pas in 1994 kwam er definitief een einde aan. Het logo dat op het briefhoofd staat is een ontwerp van Ton Venselaar, een bekende Hagenaar uit die tijd.

Carl Doeke Eisma
carleisma@planet.nl

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann