Servaas

Was verheugd het stukje over muziekhandel Servaas aan te treffen op de voorpagina. Heb daar nog wel wat aanmerkingen op. Servaas is begonnen bij zijn vader in de winkel in de Schoolstraat 26, daar stond hij samen met zijn broer en zus. Daar werden oorspronkelijk o.a. violen en klassieke bladmuziek verkocht. Ik heb daar mijn Premier-drumstel (gekocht bij Bas v.d. Rest) ingeruild voor een Ludwig-drumstel gekocht op afbetaling. Toen begon Nico met het verkopen van elektrische gitaren, versterkers en drumstellen. Nico was toen zeer klantgericht en reed met een bestelbusje naar bands toe om hen te helpen. Later aan de Riviervismarkt ging de service hard achteruit. In de jaren tachtig ging een bandlid kijken voor zeer prijzig keyboard en kreeg de vraag of hij dat wel kon betalen en of hij het geld bij zich had. Als je dat nu vergelijkt met de mooie grote muziekzaak in de Torenstraat, is er wel een hoop ten goede veranderd. Ik speelde in de jaren zestig in o.a. L’etoile in de Lange Houstraat, PAM PAM en Palais des dance (Scheveningen) en in Duitsland.

Ruud Roeleveld
roeleveld079@ziggo.nl

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann