Monumentaal op reis met tram en pakschuit

U kunt in stijl een mooie historische reis maken van Scheveningen naar Delft en terug. De reis gaat over land en water met prachtige oude trams en met de monumentale pakschuit Nooit Gedacht, varend over de historische trekvaart Leiden – Delft. Door mee te reizen ondersteunt u bovendien het behoud van dit erfgoed. Onderweg worden de reizigers aan boord van de pakschuit voorzien van koffie/thee en broodjes en krijgen ze informatie over historische punten langs de vaarroute.

In Delft kunt u een halve dag genieten van de historische binnenstad met de Markt, de vele bijzondere winkels en de antiek– en curiosamarkt langs de grachten. Beleef de Nederlandse geschiedenis in Museum Prinsenhof Delft.

Pakschuiten stammen uit de aloude trekvaart en verzorgden eeuwenlang het goederenvervoer. De pakschuit Nooit Gedacht werd bij de bouw in Overschie in 1904 uitgerust met een – toen hypermoderne – petroleummotor. Honderd jaar later resteerde een roestige scheepsromp die dankzij zorgvuldige restauratie nu het predicaat Varend Monument bezit. De imposante motor van het merk Van Rennes zorgt voor een bijzondere belevenis.

Bij vertrek uit Scheveningen volgt een stadsrondrit door Den Haag met de Blauwe Tram uit 1913 met Voorburg als eindpunt, of bij mooi weer met de eveneens blauwe HTM Tweeramer uit 1904, de eerste elektrische tram van Den Haag. In Voorburg stapt u over op de pakschuit die u naar Delft brengt. ’s Middags met de Gele Tram, de zogenaamde ‘Buitenlijner’ uit 1923, op zijn vertrouwde stamtraject, weer terug naar Scheveningen.

Het is ook mogelijk om uit Delft te vertrekken voor een bezoek aan Scheveningen. De reis verloopt dan in omgekeerde volgorde. De details staan op de website pakschuitnooitgedacht.nlonder het kopje vaartochten en daar kan ook worden geboekt. Er zijn dit jaar tochten op zondag 15 juli, zaterdag 25 augustus en zondag 23 september. De prijs voor deze bijzondere reis bedraagt voor volwassenen 25 euro p.p. en kinderen (t/m 10 jaar) 15 euro. De tocht is een belevenis voor alle leeftijden maar helaas niet geschikt voor rolstoelgebruikers vanwege het op- en afstappen.

Foto’s: Stichting Pakschuit NG

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann