Tweede en laatste reünie van de Neptunus MULO

Eind jaren veertig, vijftig en midden jaren zestig was in de Neptunusstraat de bekende Neptunusschool gevestigd voor de vierjarige mulo en driejarige ulo. De Neptunus mulo was tot de fusie, met het Johan de Witt College in 1968, in dit uit 1877 daterende schoolgebouw gevestigd. Na het vertrek bood het complex huisvesting aan het Schevenings Visserijmuseum, momenteel genaamd Muzee Scheveningen. Alweer 25 jaar geleden werd, door vrijwel dezelfde organisatoren de eerste drukbezochte reünie georganiseerd waar veel oud-leerlingen op af kwamen.

Earring-voorman George Kooymans, die op de eerste reünie aanwezig was heeft laten weten “zijn best te doen” ook deze keer graag deze keer te komen, indien zijn drukke agenda het toelaat. George Kooymans heeft aan deze school bijzondere herinneringen. De inmiddels overleden oud directeur de heer Spanjaard, verklaarde destijds dat Kooymans op de Neptunus mulo werd toegelaten, omdat zijn vorige school hem had geweigerd vanwege zijn lange haardracht. Kooymans droeg deze omdat hij in een bandje speelde, genaamd “the Golden Earrings” en had net zijn eerste hit gemaakt met het legendarische nummer “Please Go”.

De school stond bekend als een van de meest tolerante scholen uit de jaren zestig. Helaas zijn veel toenmalige leerlingen overleden, maar er is nog een aardige generatie jonge ouderen actief die het leuk vinden elkaar na zoveel jaar weer te ontmoeten. De werkgroep van oud-leerlingen is actief om zoveel mogelijk reünisten op te sporen die in deze periode op de Neptunus school hebben gezeten. Alle oud-leerlingen die tot en met 1969 op de “Neptunus” hebben gezeten zijn van harte welkom. Hoe lang zij op school hebben gezeten, of men wel of geen diploma heeft behaald is onbelangrijk. De gelegenheid om oud-schoolgenoten te ontmoeten en herinneringen op te halen uit de roerige jaren 60 is onbetaalbaar.

De reünie van oud-leerlingen zal, gelet op de leeftijd van velen, de laatste zijn en wordt gehouden op zaterdag 25 augustus 2018 vanaf 17.00 uur.

De organisatie is er in geslaagd de reünie te laten plaatsvinden in het originele schoolgebouw aan de Neptunusstraat 90 – 92 in Scheveningen. Het gaat een enorm evenement worden met rondleiding door de lokalen waar nu het museum is gevestigd met live muziek uit de jaren zestig, een drankje en een hapje. Lezers die op deze unieke school hebben gezeten of namen van oud leerlingen weten kunnen dit melden op: reunie.neptunusmulo@gmail.com. Of kijk op de Facebookpagina van Bandi Verpoorten: reünie Neptunus MULO. Alle aanmelders krijgen bericht over het programma dat nog wordt ingevuld.

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann