Die Haghe

Onlangs kreeg ik De Oud-Hagenaar van 6 maart onder ogen. Over twee pagina’s een verhaal over gymnastiekvereniging Die Haghe. Toen ik op de lagere school zat – eind jaren vijftig, begin jaren zestig – de Dr. Herman Bavinckschool aan de Fahrenheitstraat, zaten een heleboel vriendinnetjes op de gymnastiek. Ik thuis gevraagd of ik ook op de gymnastiek mocht. Ik was de jongste van zes kinderen en er werd door niemand aan sport gedaan. Uiteindelijk mocht ik lid worden, maar alleen van gymnastiekvereniging Die Haghe, omdat deze vereniging opgericht was door mijn grootvader! In het artikel staat helaas de naam verkeerd gespeld. Er staat dhr. Beefting, maar het moet Beeftink zijn. We hebben vroeger heel vaak de naam moeten spellen en we moesten dan altijd zeggen: “Beeftink met een k.” Ik kan mij nog goed de marsen achter de drumband aan herinneren. Dat was in het voorjaar en vaak nog erg koud in je korte witte rokje. Ik heb nog een boekje van het 40-jarig jubileum in 1966, een tweetal diploma’s van onderlinge wedstrijden en bijgesloten foto. Op de foto v.l.n.r.: Karin Gerritsen, Gerda Pronk, (?), Marijke (?) en ikzelf – als enige met het embleem van de vereniging op het gympakje. Fantastisch, dat deze gymnastiekvereniging nog steeds bestaat. Dat had mijn grootvader alleen maar kunnen hopen bij oprichting.

Anneke Keehnen – Beeftink
jt.keehnen@kabelfoon.nl

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann