Carmen van The Royal Opera 24 mei groots in Omniversum

Opera in Omniversum is een nieuw en fantastisch fenomeen. Sommigen menen dat een voorstelling in een schouwburg niet te overtreffen is, maar nergens zit je zo dicht op de actie als in het fraaie Haagse filmtheater. De dramatiek, de passie, de emoties, je ervaart ze levensecht bij de topproducties van de wereldberoemde Londense Royal Opera. Bij de vertoningen wordt honderdveertig vierkante meter van de koepel gebruikt, waarbij je de zangers recht in het gezicht kijkt. Een meeslepende ervaring. Na druk bezochte registraties van Die Zauberflöte en Macbeth vertoont Omniversum op 24 mei eenmalig Carmen.

Door de mix van passie, sensualiteit en Spaans temperament is George Bizets Carmensinds de première in 1875 uitgegroeid tot een onweerstaanbare cocktail, die nog altijd in de Top 5 van meest uitgevoerde opera’s staat. De zigeunerin Carmen werkt in een tabaksfabriek in Sevilla. Als ze in aanvaring komt met de autoriteiten, versiert ze korporaal Don José om uit de gevangenis te blijven. Hij is zo in de ban van de verleidster dat hij zich zelfs aansluit bij de smokkelaarsbende waarmee ze optrekt. Carmen is echter al snel op hem uitgekeken en gaat in op de avances van de toreador Escamillo. Een tragisch einde is onvermijdelijk.

Carmen, 24 mei, ontvangst 19.30 uur. De voorstelling duurt drie uur en twintig minuten, inclusief een pauze van een halfuur.

De Oud-Hagenaar geeft namens Omniversum twee vrijkaarten voor deze voorstelling weg. Mail om kans te maken naar win@omniversum.nl.

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann