Het Palace Hotel

Mijn hart begon sneller te kloppen bij het lezen van ‘De metamorfose van Scheveningen rond 1900′. Waarom? In dit prachtige gebouw heb ik 5 à 6 jaar gewerkt in het eind van de zestiger jaren. Het gebouw met gangen die twee tot drie keer zo breed waren als de huidige hotelgangen. Riante vertrekken met uitzicht op zee en alles ademde nog de grandeur van de vroegere tijden uit. Zoals in het stuk reeds vermeld was het een tijdelijk onderkomen van de Gasunie. Zij bewoonde de gehele eerste etage. Niet vermeld, maar voor mij wel relevant, is dat op de andere etages nog diverse firma’s waren gehuisvest. Zo zat er op de tweede etage, waar ik geruime tijd heb gewerkt, een ingenieursbureau genaamd Selas of America. Zij leverden ovens voor de chemische en petrochemische industrie en daarnaast ook design en construction van complete installaties waar de ovens een onderdeel van uitmaakten. Een prachtige tijd. Daarvoor werkte ik ook een aantal jaren voor Holland Engineering in dezelfde branche, ook gehuisvest in het Palace Hotel. Het heerlijke van die locatie was ook dat je in de zomer kon genieten van het strand en de zee. Als het maar een beetje redelijk zonnig weer was, ging je tussen de middag heerlijk op het strand liggen. Wat een geweldige tijd. Jammer dat dit schitterende gebouw louter geschiedenis is geworden.

Joop van Sas
vansasj@hetnet.nl

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann