Wie kent nog pater Piet Lommerse?

Hij is inmiddels 40 jaar dood, maar in de jaren 1970 tot 1977 was hij een bekende verschijning in Den Haag. Eerst als kapelaan (een half jaar in de parochie van de H. Agnes, Beeklaan 186), en later in het jongerenwerk in de oude Schilderswijk. Hij werkte een tijd samen met de bekende zuster Van der Mast die jongeren opving in haar kraakpanden in de Fagelstraat (circa 1974). Hij woonde er 8 maanden. Pater Piet Lommerse wilde ‘zijn verdwaalde jongeren’ helpen, waarmee dan ook. Hij was Montfortaan (heeft jaren als missionaris in Belgisch-Kongo gewerkt, en later op het seminarie Beresteyn in Voorschoten). Hij was herkenbaar aan zijn witte priesterboord. Hij richtte – met anderen – de stichting Let it Be op en vestigde een jongerenopvang in de (verdwenen) Ternootstraat. Hij was vaak in het Paard van Troje waar hij jongeren aansprak die De Kiem bezochten.

Binnenkort verschijnt een boekje over zijn leven. Wie heeft hem gekend en meegemaakt in zijn rol van jongerenwerker in Den Haag? Ik ben geïnteresseerd in (alle) verhalen en ervaringen en beeldmateriaal.

Henk van der Post
hpostius@xs4all.nl

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann