Haagse afdeling Rode Kruis viert 150-jarig jubileum

Na het 150-jarig jubileum van het Nederlandse Rode Kruis vorig jaar, is dit jaar het Haagse Rode Kruis aan de beurt. Als oudste afdeling van het Nederlandse Rode Kruis staat de afdeling Den Haag al sinds 1868 klaar voor de inwoners van Den Haag en omstreken. Na de oprichting van het Nederlandse Rode Kruis volgde de oprichting van een aantal lokale afdelingen. Met als eerste de oprichting van het Haagsche Vrouwencomité op 22 februari 1868 en kort daarop volgend het Haagsche Mannencomité op 28 februari 1868 begon het Nederlandse Rode Kruis haar hulpverlening in Den Haag.

Het Haagse Rode Kruis verleent eerste hulp, noodhulp en bevordert zelfredzaamheid. Dit doet de afdeling via EHBO-cursussen in de EHBO-academie en het verlenen van EHBO bij evenementen. In de wijkwinkel aan de Leyweg wordt een divers programma ter bevordering van zelfredzaamheid geboden.

Jubileumjaar
Tijdens het jubileumjaar wordt er meerdere malen aandacht geschonken aan het 150-jarig bestaan, maar ook het samengaan van de afdelingen Den Haag en Rijswijk mag niet vergeten worden. Zo zal er een tentoonstelling komen over 150 jaar Haagse Rode Kruis en worden er activiteiten georganiseerd om het jubileum te vieren. Ook zet de afdeling Den Haag – Rijswijk de vrijwilligers dit jaar extra in het zonnetje. Zonder de ruim 300 vrijwilligers, van Den Haag en nu ook Rijswijk, de bijdrage van partners en sponsoren kan de organisatie geen hulp verlenen.

Het Rode Kruis afdeling Den Haag – Rijswijk zal zich nu en in de toekomst blijven inzetten voor de mensen in de Haagse en Rijswijkse gemeenschap die dat het hardste nodig hebben.

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann