Foto uit Rustenburg

Op de foto staan zes actieve jongeren uit de wijk Rustenburg. Wij waren verbonden als katholieken aan de parochiekerk van de H. Theresia van Lisieux aan de Apeldoornselaan.

De voetbalvereniging Quick Steps is vertegenwoordigd uit twee voetballers. Rechts een drietal jongeren van de Maria Congregatie. De jongen vooraf met broekriem, Paul Nowee, is de zoon van J. Nowee, de bekende schrijver van Arendsoog. De heer J. Nowee was onze de ‘bovenmeester’ van de St. Paulusschool aan de Weesperstraat in Den Haag. Links op de foto de twee zangertjes van het Rusterburger knapenkoor. De met bril vertegenwoordigt mijn persoon(tje). Als knapenkoor onder leiding van dirigent Henk Hogervorst voerden wij eind veertiger jaren een musical uit Weet je welke dag wij vieren? en dit in het kader van de bevrijding 1940-45. Beide zangertjes, Peter Staring en ondergetekende wisselden elkaar af als dirigent in de musical. Er schijnt van de musical uitgevoerd in Capitol aan de Loosduinseweg in Den Haag, een opname (film?) gemaakt te zijn.

Wie kan er nog iets van weten en herinneren? De bijgevoegde foto is gemaakt in de meisjesschool aan de Nijkerklaan in Den Haag.

Nico Meijer
n.meijer@hetnet.nl
0174-294435
06-51068302

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann