Huize Windekind

Het mag eens geuit worden, dat ik in De Oud-Hagenaar regelmatig feiten uit het verleden lees, dat ik niet wist. Neem nu uw interessant artikel over Huize Windekind aan de Nieuwe Parklaan in Scheveningen. Ik rijd regelmatig langs dit pand en lees ook de naam Windekind.

Geen idee dat de naam Windekind komt uit het boek van Frederik van Eeden over de kleine Johannes. Bijgaand de foto van Frederik van Eeden en zijn verloofde, Clara van Vloten, uit de tijd van het ontstaan van ‘De kleine Johannes’. Ik heb het toen populaire boekje gekocht in de jaren begin ’60, de 27e druk 1962, uitgever Mouton Den Haag voor het examen op het Noctua Lyceum.

Op pagina 14: ‘Hoe moet ik u noemen? Vroeg Johannes. ‘Ik ben geboren in den kelk eener winde. Noem mij Windekind!’

Over de architectuur en constructie van de villa heb ik via de bouwberichten over de voormalige KLM kantoorgebouwen aan de Plesmanweg gelezen.

Met veel genoegen bewaar ik uw artikel over Huize Windekind.

Wim P.M. van Wezel
wimvanwezel@casema.nl

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann