Unieke cursus van Gilde Den Haag

Den Haag is een historisch rijke stad, politieke hoofdstad, hofstad en internationale stad van Vrede en Recht. Gilde Den Haag heeft een cursus ontwikkeld om deze veelzijdige geschiedenis van de mooie stad achter de duinen te delen met geïnteresseerden. Dit nieuwe initiatief wordt gesteund door Monumentenzorg, het Haags Gemeentearchief en de Bibliotheek Den Haag.

In een serie van zes bijeenkomsten op de zaterdagmorgen, op een locatie in verschillende wijken, geven specialisten in de geschiedenis van de stad een presentatie. Aansluitend vindt een stadswandeling plaats met een gids van het Gilde door het gebied, waarin het onderwerp van die ochtend centraal staat.

De eerste presentatie ‘Archeologie, Zand en Veen’ vindt plaats op zaterdag 10 maart, aanvang 10 uur in De Tempel aan de Prins Hendrikstraat en wordt gegeven door Corien Bakker, stadsarcheoloog.

De cursus wordt afgesloten op zaterdag 21 april in de Centrale Bibliotheek met een presentatie over de ‘Stadsontwikkeling na de Tweede Wereldoorlog’, een quiz en het uitreiken van het certificaat, waarmee de deelnemers zich Hagoloog – een ware kenner van de stad – mogen noemen. De kosten bedragen 90 euro.

Het complete programma, alsook het formulier om in te schrijven, vindt u vanaf 19 januari op www.gildedenhaag.nl/hagologie

Algemene informatie over Gilde Den Haag
Kennisoverdracht is het sleutelwoord binnen het Gilde! Bijna 500 vrijwilligers van Gilde Den Haag zetten zich met hun kennis, kunde en (levens)ervaring in voor hun stadgenoten. Zo verzorgt het Gilde verschillende Stadswandelingen met een gids voor zo’n 10.000 personen per jaar, is er het taalmaatjes­project SamenSpraak en kunnen coaches/adviseurs ingezet worden vanuit Individueel Advies.

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann