Haagse herinneringen aan een dagje Scheveningen

Het Kurhaus springt tegenwoordig direct in het oog als je Scheveningen nadert. Het begon echter allemaal met een klein badhuisje dat Jacob Pronk precies 200 jaar geleden, in 1818, opende. Bibliotheek Den Haag is op zoek naar herinneringen van Hagenaars die in de jaren vijftig en zestig een dagje naar Scheveningen gingen.

Hoe was het om naar het strand te gaan? Wat maakten zij mee? Hun verhalen worden in een reeks bijeenkomsten in de Centrale Bibliotheek besproken, vastgelegd en uiteindelijk verwerkt tot een Digi-Tale (een superkort filmpje).

Vanaf vrijdag 9 februari, zeven bijeenkomsten van 9.30 tot 12.00 uur. Opgeven bij Saskia Kuus: Saskia.Kuus@denhaag.nl of 070 – 353 444 2. Meer informatie op www.bibliotheekdenhaag.nl.

Foto: Fleur Beemster

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann