Groenteboeren in Den Haag

Zeer verrast was ik toen ik uw artikel las gekoppeld aan de Tempo over de Groenteboeren in Den Haag van 14 november in De Oud-Hagenaar. Ik heb een paar jaar geleden wat ‘onderzoek’ gedaan en foto’s gekregen met de verhalen vanuit Utrecht, Rotterdam en nu iets van een Hagenaar. Na WO II een zeer populair bedrijfsautootje voor de bezorgers van groenten, olie, eieren en petroleum, die langs de deuren van woonwijken gingen. Als vrijwilliger en gids in het Louwman Museum begin ik erover als we bij de Phanomobil driewieler zijn, die Maison Krul gebruikte voor de bezorgdiensten.

Ik heb een foto van een Tempo bij dit artikel gevoegd, kenteken van de provincie Zuid-Holland: H 51650. Ik heb een behoorlijk dossier samengesteld en ik ga de ‘boel’ eens samenvatten over de Tempo voor ook De Oud-Hagenaar. Ik meen dat de importeur in Den Haag zat.

Nogmaals, ik heb genoten van uw bijdrage en dan vooral de ‘Tempo’, die overigens geen tempo had! Ik bewaar uw artikel in het boek ‘De maag van Den Haag’ door Maarten van Doorn over ‘Vijftig jaar Groothandelsmarkt en wat daaraan voorafging’.

Wim van Wezel
wimvanwezel@casema.nl

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann