Lezingenreeks: het alfabet van de Haagse bioscoopgeschiedenis

Den Haag heeft 95 bioscopen gekend. Bioscopen wisselden natuurlijk regelmatig van naam, dus sommige adressen kenden in de loop ter tijd meerdere namen, maar hoe dan ook levert de namenlijst een goed uitgangspunt voor een nieuwe lezingenreeks. Elke tweede zaterdagmorgen van de maand (behalve in april de derde wegens deelname aan de Dag van de Haagse Geschiedenis) staat in het nieuwe jaar in het Filmatelier aan de Herenstraat de geschiedenis van een Haagse bioscoop centraal, te beginnen met de A van Asta. Het had ook de A van Albert Frères Theater, Alhambra, Amicitia of Apollo kunnen zijn, maar die komen de keren erna aan de beurt. De inhoud staat nu dus nog niet precies vast, de data wel en het is de bedoeling om uiteindelijk het hele alfabet af te werken. Met koffie en thee én een lekker taartje van bijna-buurman de Wiener Konditorei.

Programma 2018
13 januari: de A van Asta
10 februari: de A van Apollo
10 maart: …
21 april: …
12 mei: …
9 juni: …

Natuurlijk steeds met zoveel mogelijk fotomateriaal, bewegende beelden, relevante informatie en aansprekende anekdotes. Zodra een volgend onderwerp is vastgesteld, wordt het programma op de website van het Filmatelier bijgewerkt. De lezingen vormen een reeks, maar zijn ook afzonderlijk te bezoeken.

Praktische informatie
Deur open om 10.15 uur, aanvang lezing om 10.30 uur. Verwacht einde rond 12.00 uur.

Locatie: Film Atelier Den Haag, Herenstraat 8, Telefoon: 070 – 780 16 57.

Er is plek voor maximaal 15 personen. Toegang per keer 8,50 euro p.p., incl. koffie/thee/taartje. Aanmelden via elisa@filmatelierdenhaag.nl o.v.v. de datum van de betreffende lezing.

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann