Een boek vol nostalgie van Jan Linkerhof

Een goede drie jaar na het verschijnen van het eerste boek ‘Vertel mij wat’ van Jan Linkerhof is in november jongstleden in het clubgebouw van de nieuwe vereniging van Jan Linkerhof, Laakkwartier, het tweede boek gepresenteerd.

Hij heeft zijn tweede boek vooral kunnen schrijven door de inspirerende steun van Chris Willemsen, de initiator van de Nederlandse Sportboeken Club.

Jan Linkerhof, die in zijn 28-jarige carrière als trainer een groot aantal clubs heeft getraind, zoals VCS, DUNO, JAC, DSO, Houtwijk, Duinoord en RAS, maar ook bij een groot aantal clubs heeft gespeeld. Clubs als RVC, sv Voorburg, VUC, BTC, de Valkeniers, Wilhelmus en natuurlijk zijn jeugdliefde Laakkwartier – waar hij momenteel technisch manager is. Dus voldoende stof om dit te verwoorden in zijn tweede boek.

Velen tientallen uit de voetbalwereld hadden die avond in november de weg naar het complex van Laakkwartier gevonden, zoals Henk Baggerman, Loek van Noord, Bert en Mark van der Berg, John Tiemens, Kees Dieke, Ed Kouwenhoven, Rob Pronk, Henk Ruijl en nog vele anderen.

De titel van het nieuwe boek is Laat ik het zo zeggen. In dit nieuwe boek vertelt Jan Linkerhof honderd uit over het verleden en het heden.

Hij grijpt graag terug naar vroeger, toen het natuurlijk veel beter was. Het boek staat mudjevol met heerlijk Haags voetbalidioom.

Haagse voetbalcoryfeeën
Hij geeft zijn ongezouten mening in het boek over kunstgras, scheidsrechters, grensrechters, de hedendaagse voetbalschoenen, de diverse media, de trainer 2.0, een nieuw voetbalsysteem en hij bespreekt ook een aantal Haagse voetbalcoryfeeën, zoals Johan van Wijngaarden, die honderden wedstrijden in het eerste elftal van Duindorp heeft gespeeld en een aantal jaren assistent-trainer is geweest van Jan Linkerhof tijdens zijn carrière als hoofdtrainer bij diverse voetbalclubs in Den Haag.

Verder zullen bekende bekende voetbalnamen aan bod komen, zoals Richard van der Vaart (ex-VCS) , Marcel Commers van Wilhelmus, Philip Tienhoven, de Haagse Neeskens, Peter Meefout – de super fanatieke keeper van onder andere Wilhelmus en het roemruchte de Valkeniers – en Jeffrey Pronk van VCS.

Vele bekende voetbalnamen uit het verleden en natuurlijk ook het heden zullen de revue passeren in dit veelzijdig geschreven boek.

Het eerste exemplaar reikte hij uit aan zijn zus Elly, hersteld van een zwaar ongeluk, maar volgens hem een voorbeeld van karakter en mentaliteit, hetgeen in de sport juist zo belangrijk is.

Het boek is te verkrijgen via nederlandsesportboekenclub.nl, boekhandel Van Stockum en sinds kort ook via De Oud-Hagenaar: deoud-hagenaar.nl/boekwinkel-haagse-tijden

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann