Doelman Henk Boas van HBS

In De Oud-Hagenaar van 17 oktober stond bij de rubriek oproepjes en brieven een stukje over Henk Boas, doelman van HBS. Hierbij enkele aanvullingen en correcties op dat bericht.

Henk Boas is in 1919 geboren in Apeldoorn. Daar was hij lid van voetbalvereniging Robur et Velocitas.

Later verhuisde hij naar Den Haag en werd lid van HBS. In 1936 (17 jaar oud) mocht hij als keeper meespelen in het eerste elftal van HBS. In de herfst van 1942 liep hij inderdaad tijdens een voetbalwedstrijd ernstig letsel op. In eerste instantie kon men in het Rode Kruis Ziekenhuis niets vinden en werd Henk naar huis gestuurd. Thuisgekomen kon hij niet rechtop zitten van de pijn. Het leek alsof er een fles water in zijn longen zat. ’s Avonds werd hij met een ambulance naar het Ziekenhuis Westeinde gebracht waar drie doktoren pneumohydrothorax constateerden. Toen hij weer opgeknapt was, werd hij wel voorzichtiger tijdens het voetballen. Henk is in 1992 overleden.

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann