Goede oude radio

In De Oud-Hagenaar van 3 oktober stond een nostalgisch artikel van Joop Arts over die goede oude radio. Leuk, alle herinneringen die hij opnoemt.

De AVRO vond het in 1929 belangrijk om haar naam in omroepland te vestigen en liet in Maastricht een prachtig reclamebord maken. Ze gaven opdracht aan Cornelis André Vlaanderen (1881-1955) om een ontwerptekening te maken. Het werd een prachtige voorstelling met centraal het AVRO-embleem. De graveur Louis Sonneville (1887-1959) maakte de gravure waarmee de borden konden worden gemaakt. Het was inmiddels oorlog in omroepland. Toen de zendtijd van hogerhand werd verdeeld tussen AVRO, KRO, NCRV en VARA trok de AVRO-achterban (‘luistervinken’ werden ze genoemd) uit protest naar Den Haag. Het zou nog lang blijven rommelen.

Wim en Anke Meershoek
w.meershoek@hetnet.nl

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann