Expositie van Harry Schotkamp in Verpleeghuis NEBO te Den Haag

Van 4 november 2017 tot 15 januari 2018. De titel van de expositie is Het Vervolg.

Sinds 18 jaar ben ik amateur kunstschilder, ik heb bij diverse kunstateliers schilderlessen gevolgd en heb zo een eigen weg gevonden in wat ik wilde schilderen. Ik werk voornamelijk met acrylverf, ook maak ik gebruik van houtskool in mijn werkstukken. Reeds meerdere malen heb ik geëxposeerd onder meer in Voorburg, Leidschendam en Voorschoten en nu in Den Haag bij Verpleeghuis NEBO, Centrum voor behandeling en zorg.

Verkenning
Mijn eerste expositie heb ik Verkenning genoemd, omdat ik zocht naar een weg in het vreemde van technieken en ontdekking in de schilderkunst. Steeds als je iets maakt gebruik je naast acrylverf ook andere materialen maar ook andere technieken, je kunt namelijk verf aanbrengen met een penseel, paletmes, spons of met je vingers. Kenmerken van mijn werk in acryl zijn onder meer de afwisseling in thema’s en het gebruik van frisse kleuren in gemengde technieken waarbij penseelvoering een kenmerk is. Denk hierbij aan Fauvisme.

Met de werkstukken die ik voor deze expositie heb geselecteerd geef ik een beeld weer van mijn ervaring met schilderen gedurende de afgelopen jaren.

Met veel genoegen presenteer ik bij deze expositie een werkstuk dat naar mijn mening vrij uniek is in de schilderwereld, te weten een geschilderde Sudoku-puzzel. Een Sudoku is een puzzel met cijfers van 1 tot 9.

Ik heb dat omgezet in kleuren. In elke rij en in elke kolom en in elk blok van 9 cijfers, mogen de gebruikte kleuren slechts één keer voorkomen.

Ik hoop dat u in het gepresenteerde werk zoveel voldoening kunt vinden als dat ik heb ondervonden om het te schilderen en samen te stellen. Het is mogelijk een schilderij te kopen.

Harry Schotkamp
h.schotkamp@ziggo.nl

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann