Ontwerp origineel logo voor Stichting Zuiderpark

Iedere Hagenaar of Hagenees is bekend met het Zuiderpark. De geschiedenis in het ontstaan van het Zuiderpark een volkspark uit de jaren 20. Er werd met de aanleg gestart in 1923 als werkverschaffingsproject tussen de twee wereldoorlogen. Pas in 1936 vond de officiële opening plaats. In 2011 kreeg het Zuiderpark de status van beschermd stadsgezicht. Het is het eerste Nederlandse voorbeeld van een volkspark. Natuurhistorische waarden worden toegekend aan de parkaanleg, de eendenkooi, de mooie vijvers, het Scheepstra- en Ligthartmonument (Ot en Sien) en de hoofdentree aan het Veluweplein. Eén van de vijvers wordt ‘olifantenvijver’ genoemd, omdat daar de beenderen in lagen van Jenny, de 108 jarige olifant van Circus Sarrasani die gewond raakte toen zij op transport ging.

Het park heeft veel bijzondere plekken en een zéér veelzijdig karakter zoals de uitzichtheuvel ‘De Villierskopje’ of de middeleeuwse eendenkooi, maar ook de beelden van Ot en Sien, de smalle spoorbaan, een heuse atletiekbaan, paardenmanege, natuur speelplaats, zwembad, rolschaatsbaan, midgetgolf, westernspeelplaats, hoog speelkasteel van zes meter, skate-park, stadsboerderij, eetbare tuin, landengebied en diversen horecagelegenheden. Er zijn drie grote speelweides en sinds kort huist ook de Sportcampus in het Zuiderpark en rondom en in dit complex zullen diverse activiteiten gaan plaatsvinden. Door het Zuiderpark loopt ook een bijzondere kunstroute.

Vele Hagenaars komen hier graag om te wandelen, skaten, fietsen of gewoon heerlijk in het gras te liggen. Het park is geliefd bij véél Hagenaars en bekend is buiten onze grenzen. In de zomer kan je er picknicken of barbecueën met familie en vrienden. Er zijn ook grote evenementen in het park, zoals Parkpop, het grootste gratis popfestival van Europa en het Milan Festival. In de zomermaanden zijn er veel bijzondere concerten o.a. in het Openluchttheater Zuiderpark

Wat willen wij als Stichting Zuiderpark? Ontwerp een logo, wat in een oogopslag de multifunctionaliteit van het groenste park van Den Haag weer geeft. Ontwerp logo gráág aan leveren als Illustrator en/of Photoshop bestand.

Stuur voor 15 januari 2018 uw ontwerp per email naar prijsvraag@zuiderparkdenhaag.nl. met duidelijke vermelding van naam, adres en mailadres.

Het winnende logo ontvangt een geldprijs van 250 euro en de winnaar krijgt uiterlijk 1 februari 2018 schriftelijk en/of per mail bericht. Wij, Stichting Zuiderpark, gaan het logo gebruiken in de uitingen zowel print als digitaal. Rechten en beeld zal eigendom worden van de stichting.

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann