Den Haag zoals het nu is

Het boek ‘Den Haag zoals het nu is’ presenteert het mooie, unieke en historische Den Haag zoals dat vandaag de dag te zien en te bezoeken is, in ieder seizoen. Piet Gispen heeft niet gestreefd naar een volledig overzicht, Hij wil de stad laten zien zoals hij deze dagelijks tijdens wandelingen of fietstochten ontmoet. Hoewel hij de nadruk legt op het oude stadscentrum, laat hij ook Scheveningen, de duinen en andere plekken zien.

Dit boek is in de eerste plaats een fotoboek, maar het royale formaat van de uitgave biedt een uitgekiende mogelijkheid om de foto’s te voorzien van beknopte beschrijvingen van de talrijke plekken, zodat de stad en zijn rijke geschiedenis tot leven komen.

Met 160 bladzijden en maar liefst 250 foto’s is Den Haag zoals het nu is een heerlijk boek om in te kijken, doorheen te bladeren en om interessante en leuke wetenswaardigheden uit op te doen. Het is een internationaal boek en daarom ook – naast de Nederlandse tekst – ook een Engelse.

Dit is alweer een derde boek van Piet Gispen over Den Haag. De eerste twee boeken zijn goed ontvangen en edities werden volledig uitverkocht. Dit boek zal zeker het succes van zijn eerdere boeken overtreffen.

Constant Martini

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann