125 jaar Elandstraatkerk

Op 1 december 1892 werd de monumentale nieuwe kerk aan de Elandstraat 194 ingewijd met als patrones Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen. Op 8 december werd voor het eerst een mis opgedragen. Eind dit jaar bestaat ons kerkgebouw dus 125 jaar en dat willen we vieren, samen met u! Op initiatief van een groep betrokken parochianen is een werkgroep gevormd. Deze groep is bezig met voorbereidingen voor een feestelijk najaar. Die feestelijke tijd willen we beleven met iedereen in onze gemeenschap en met de buurt. We doen dit onder het motto: ‘Elandstraatkerk, zichtbaar en bewogen’.

In de periode van 26 november tot en met 10 december moet het allemaal gaan gebeuren. 26 november om 11.00 uur openen we met een speciale viering waarin pater de Ruiter s.j. en pastor mw. Witteman voorgaan, het Ignatiuskoor zingt. De geschiedenis van onze kerk is nauw verbonden met de Jezuïeten. Tijdens de openingsviering zal dan ook worden stilgestaan bij deze band. Het is daarom fijn dat in deze viering met pater de Ruiter een Jezuïet voor gaat.

Op 3 december om 11.00 uur is er een viering, en in verband met de fototentoonstelling is de kerk open tot 16.00 uur. Op 10 december om 11.00 uur sluiten we af met een feestelijke viering waarin onder andere de bisschop van Rotterdam, Mgr. Van den Hende en pastoor Langerhuizen voorgaan. Cantate Domino en ons kinder- en jeugdkoor zingen. In de twee tussenliggende weken tussen opening en sluiting zijn we diverse activiteiten aan het opzetten, ook een fototentoonstelling over de kerk en haar gemeenschap is in voorbereiding.

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann