Dansschool Kroonwijk

Mijn man en ik hebben elkaar leren kennen in de dansschool van Kroonwijk in 1955. Het ging er netjes aan toe, ook met de kleding. Had je geen stropdas? Dan had hij ze wel in een la. In de pauze van het soiree kon je een luchtje scheppen op een klein binnenplaatsje. Met kerstbal hing er een mistletoe, wat je gebruikte als de muziek ineens stopte. We zijn samen gaan dansen en hebben op 4 juli 1957 brons gehaald en 6 februari 1958 zilver gehaald.

Mijn man moest in dienst en moesten we stoppen. We zijn in 1963 getrouwd. Vanaf plusminus 1980 gingen we vrij dansen in clubhuizen. Toen naar dansscholen, lessen en trainen voor wedstrijden. Bij de N.D.O. heel wat bekers gewonnen. Ons hele huwelijk is dansend verlopen, maar de start lag bij Kroonwijk.

J. de Wild Oschmann
j.j.de.wild@hetnet.nl

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann