Tramritten Den Haag en Scheveningen met de Blauwe & Gele Tram

Op zaterdag 30 september rijden de Blauwe Tram en de Gele HTM 77 (ten bate van de restauratie) weer tramritten door Den Haag. Het oudste inzetbare Nederlandse tramrijtuig, de HTM 402 (open ex-paardentramwagen uit 1896), zal worden gerestaureerd als aanhangwagen voor de elektrische tram (zo gereden van 1905-1947).

Eerste rit: Statenlaan naast het eind- en beginpunt lijn 16, via Eisenhowerlaan en Plein, Hofweg en Schedeldoekshaven naar CS; dan via Koekamp over Voorhout, Vijverberg, Buitenhof en Kalvermarkt door de ‘tunnel’ naar CS en vervolgens via de Koningskade naar Scheveningen Noorderstrand (fotostop). Van daar naar het eindpunt van lijn 11 aan zee (fotostop) en dan terug bij naar het beginpunt naast lijn 16. De geschatte rijtijd bijna 1,5 uur, inclusief de fotostops.

De Blauwe Tram heeft 15 zitplaatsen en 3 zitplaatsen op een kurk bij de bestuurder. De Gele Tram heeft 20 zitplaatsen en 4 zitplaatsen op een klapbankje bij de bestuurder. Ritprijs: 10 euro per persoon. U kunt intekenen via rit-ts-schev15@hotmail.com voor uw plaatsreservering. Daarna ontvangt u bericht voor de betaling, na betaling bent u zeker van uw plaats. De rit zal 11.00 uur vertrekken van Statenlaan na vertrek van de diensttram en plusminus 12.15 uur terug op Statenlaan bij halte lijn 16.

Tweede rit van deze twee trams om 12.30 uur: van Statenkwartier, via het centrum en Laakkade naar het De Savornin Lohmanplein. Ritduur: plusminus 40 min. Ritprijs: 7,5 euro per persoon.

Meer informatie over onze historische tramritten, zie tramwegstichting.nl.

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann