Reünie R.S. Stokvis & Zonen N.V.

De oud-collega’s van het Haagse verkoopkantoor komen weer bijeen op 28 september 2017 en dit keer in De Landbouw aan de Zijdeweg in Wassenaar. Vanaf 11.30 uur druppelen de oud-Stokvissers binnen. Dit blijft leuk en brengt ook de vele handelsactiviteiten van het Stokvis-concern in herinnering. En dat is goed. Er waren veel afdelingen, ik meen twintig, met uiteenlopende activiteiten. De vorige keren hebben wij over R.S. Stokvis wat nieuws onder de aandacht van de lezers van De Oud-Hagenaar mogen plaatsen en dat heeft een ‘nieuw’ oud-collega opgeleverd en andere reacties vanuit de klantenkring van de bromfietsen. Er kunnen nog altijd niet gevonden oud-collega’s in onze stad Den Haag wonen en zij kunnen zich aanmelden, graag zelfs.

Ondergetekende doet de afgelopen periode wat onderzoekswerk over R.S. Stokvis. Ik vond een artikel over de traditionele Stokvis-Koni-dag in januari 1965. ‘Door de grotere verkopen in de gehele wereld en de gezamenlijke inspanning van de heren van onze afdeling Automateriaal zijn de Koni-fabrieken genoodzaakt de productie van schokbrekers met 30 procent te verhogen’. Ook de collega’s van de AT afdeling (Automaterialen) hadden een groot klantenbestand voor de schokbrekers en hefbruggen. Bij het onderzoek komt veel materiaal tot onze beschikking. Van ons kantoor aan de Herengracht zijn nog vele zwart-wit foto’s in het Stadsarchief Rotterdam beschikbaar. Op de reüniedag, laten wij als comité kopieën hiervan zien. Om ervan te genieten en ook om door te geven, dat is in feite ook een taak van de oudgedienden van R.S. Stokvis Den Haag.

Inlichtingen
Zeg het voort! Voor inlichtingen, namens het comité, kunt u terecht bij Wim P.M. van Wezel (06-22051239 of wimvanwezel@casema.nl)

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann