Reünie oud-bezoekers Jongerencentrum Don Bosco Burcht

Aan het Rijswijkse Julialaantje op de grens van Den Haag, staat al eeuwen Huize Den Burcht. Hier begon pater Harrie Kanters in 1970 een jongerencentrum. Vanaf de opening tot ver in de jaren tachtig was dit centrum een begrip in de regio en kwamen van heinde en verre jongeren in het ‘Koetshuis’ of de ‘Keuken’ om hier te genieten van muziek en een drankje. Tevens waren er clubs voor de sporters, de dansers en de creatievelingen. Ook was er oefenruimte beschikbaar voor de vele bandjes die de regio rijk was. Al die bezoekers van toen zijn nu (bijna) zestigers die elkaar soms 40 jaar niet meer hebben gezien. Vorig jaar is een aantal oud-vrijwilligers en -bezoekers bijeengekomen om het archief door te spitten. Men stuitte op vele foto’s, verslagen, clubkrantjes en krantenberichten. Terwijl zij bezig waren met het digitaliseren van de foto’s en dia’s, kwamen ook de verhalen van toen los. Al gauw ontstond het idee om een Facebookpagina te openen, zodat de herinneringen aan het jongerencentrum in de jaren zeventig gedeeld kunnen worden. Nog leuker is het om elkaar na zoveel jaren weer te ontmoeten. Daarom is het initiatief genomen om een reünie te organiseren! Op zaterdagmiddag 7 oktober van 14.00 uur tot 18.00 uur is de reünie voor oud-bezoekers, -vrijwilligers en -stafleden in het (Jeugd) Centrum Don Bosco aan het Julialaantje 26 in Rijswijk. De entree bedraagt 5 euro per persoon. De organisatoren zien ernaar uit om samen herinneringen op te halen aan die mooie tijd toen op De Burcht. Voor meer informatie kan je kijken op www.facebook.com/donboscoburcht of je kunt mailen naar donboscoburcht@gmail.com.

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann