Hartstocht, Hemel en Hel: madrigalen en motetten van Monteverdi en Gesualdo

Een bijzondere voorstelling met vocale werken van Monteverdi en Gesualdo, o.l.v. Margot Kalse

Programma
Monteverdi Lamento d’Arianna, Lamento della ninfa, Laudate dominum terzo, Confitebor primo, Credidi
Gesualdo Hei mihi, Tristis est anima mea, Madrigalen uit Il sesto libro de Madrigali

Data en kaartverkoop:
16 september 20.15 uur, Diligentia, Den Haag

23 september 20.15 uur, Aalmarktzaal, Leiden

Claudio Monteverdi (450 jaar geleden geboren) en zijn tijdgenoot Carlo Gesualdo wisten hun teksten op een bijzonder expressieve manier uit te drukken. Zij leidden daarmee een nieuw muzikaal tijdperk in. Vooral Gesualdo’s muziek klinkt vaak hypermodern, en wroeging over zijn crime passionel (een dubbele moord) klinkt er onmiskenbaar doorheen.

Het Leidse Key2Singing presenteert dit vocaal en theatraal project met inspirerende en  fascinerende muziek van rond 1600: madrigalen, motetten en opera-aria’s. De begeleiding is in handen van een professionele basso continuo met barokharp, chitarrone en barokcello.

Extra bijzonder aan dit concert zijn theatrale ensceneringen en projecties. Een beeldend kunstenaar en Leidse eindexamenleerlingen Beeldende Vorming illustreren de composities met schilder- en tekenwerk. Zij hebben zich laten inspireren door de eeuwige thema’s van Liefde, Verraad, Verlating, Berouw, Lot en Overgave in deze muziek. In de foyer kunt u de creaties van de jongeren bezichtigen. Margot Kalse zingt zelf de rol van Arianna. Hartstocht, Hemel en Hel wordt een spektakel om niet te missen!

Over Margot Kalse
De alt-mezzo Margot Kalse studeerde solozang aan het Koninklijk Conservatorium en specialiseerde zich in vroege vocale muziek. Zij zingt in vele stijlen, van het Gregoriaans tot en met hedendaags repertoire, zowel als solist als in ensembleverband. Zij leidt de ensembles Trigon (vocaal ensemble voor Middeleeuwse muziek) en Sospiro, dat is gespecialiseerd in zeventiende-eeuwse Italiaanse muziek. Margot Kalse is artistiek leider en dirigent van de projecten van Key2Singing.

Over Key2Singing
De stichting Key2Singing is opgericht in 2010 met als doel het bevorderen van de kunst van het zingen in de breedste zin. De stichting organiseert grotere projecten waarbij wordt samengewerkt tussen professionals en amateurs. Bijzonder is dat gevorderde amateurs solistische rollen vertolken. De projecten worden theatraal geënsceneerd. Uitgevoerd werden de opera’s Dido and Aeneas (Purcell), Semele (Handel) en het programma Op Reis met Scarlatti.

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann