Berlagehuis schrijft geschiedenis

Het bijzondere rijksmonument Berlagehuis, aan de Raamweg, Groenhovenstraat en Nurnierstraat, schrijft geschiedenis. Binnenkort kan er namelijk voor het eerst gewoond worden. Voordat het zover is, wordt het pand verbouwd. De transformatie neemt ongeveer anderhalf jaar in beslag en de prognose voor de startbouw is in het eerste kwartaal van 2018. De ontwikkeling ligt in handen van VORM Ontwikkeling.

Het woonaanbod varieert van monumentale appartementen, penthouses en tot drie- en vierlaagse herenhuizen. In totaal 57 duurzaam gebouwde woningen: ieder uniek in zijn soort.
De verandering gebeurt met groot respect voor en in de geest van de oorspronkelijke en wereldberoemde architect Berlage. De vele karakteristieke details die het gebouw rijk is, blijven behouden en worden zelfs beter zichtbaar gemaakt. Er worden 2 nieuwe woonlagen bovenop het bestaande gebouw toegevoegd en er wordt een binnentuin aangelegd. Ook komen er diverse atelierruimtes – waaronder de voormalige directiekamer van de NN – en enkele kantoren. Alle aanpassingen staan in het teken van ‘open, licht, lucht en ruimte’ precies zoals Berlage het in 1920 heeft ontworpen.

Verkoop van start
De 57 woningen in het Berlagehuis gaan zaterdag 2 september 2017 in verkoop. Tijdens de start verkoop zijn er makelaars aanwezig om vragen te beantwoorden en worden de brochure, prijslijst en informatie over de inschrijvingsprocedure verstrekt. Op deze dag kunnen bezoekers kennis maken met het pand en de verschillende woningplattegronden. Tot slot zal worden gezorgd voor een hapje, drankje en muzikale begeleiding.

Heeft u interesse in een woning in het Berlagehuis? Dan bent u van harte welkom op 2 september tijdens de start verkoop tussen 12.00 en 14.00 uur, aan de Groenhovenstraat 2 te Benoordenhout, Den Haag.

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann