Ermi-ijsdepot

Ik woonde op de hoek Van der Vennestraat-Honthorststraat en mijn slaapkamer was recht tegenover Ermi-ijsdepot. ’s Zomers, als de wagentjes terugkwamen, hielpen de kinderen met schoonmaken en mochten we de ijsbakken schoonlikken. Dat was ons loon. Dit speelde zich af in de jaren vijftig en begin zestig. Elke dag feest. Ook was er een Waterbaasje in de straat die ijs verkocht en er was een ijsje, die als je het op had en er stond op het stokje ‘geluk’, dan kreeg je er nog een. Wie weet dit nog? Naast het ijsdepot had je garage Janssen, verhuisbedrijf. Ook daar hielpen we vaak een handje mee, maar dat was om zo snel weer aan het voetballen toe te komen, want de garagedeur was ons doel.

Peter Oliehoek
oilcorner@kpnplanet.nl

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann