Uitvaartondernemer Ad Patres tekent levensverhalen op

Een uitvaartondernemer waar vooral het leven centraal staat. Het klinkt als een tegenstrijdigheid, maar als ondernemer Monique van den Brink het uitlegt, is het eigenlijk heel logisch. “Wij willen praten over het leven, over dat wat iemand uniek maakt, bijzondere persoonlijke eigenschappen, onderscheidende kwaliteiten en gebeurtenissen die belangrijk of bepalend waren in iemands leven, aldus Monique.”

“Met dat levensverhaal gaan we aan de slag om een afscheid te componeren. En dat afscheid kan dan heel bijzondere vormen aannemen. Door een uitzonderlijke locatie te kiezen die een grote rol speelde in het leven, door een onverwacht afscheidsritueel toe te voegen, of juist door het heel klein en intiem te maken. Het is nooit standaard, het is altijd bijzonder; een exceptioneel afscheid daar streven wij naar.”

Ad Patres nodigt mensen uit om hun levensverhaal te delen. Dat kan tijdens een tweewekelijks spreekuur, maar het kan ook op afspraak bij de mensen thuis, of op een andere gewenste locatie. Mensen kunnen individueel langskomen, maar samen of met het gezin kan ook.

In een wensencodicil wordt het levensverhaal vastgelegd. Samen met de persoonlijke wensen wordt het levensverhaal vertaald naar een afscheid. Dat vraagt inlevingsvermogen, creativiteit en veel ervaring met uitvaarten. Op deze manier is een exceptioneel afscheid mogelijk. Voor nabestaanden is het een geruststelling dat zij bepaalde lastige keuzes niet meer hoeven te maken na een overlijden.

Een lange historie
Van den Brink: “Ad Patres bestaat al heel lang. Een bekende naam in Den Haag met een lange historie. Het gaat goed met de uitvaartonderneming, steeds meer mensen weten het unieke van Ad Patres te waarderen. Maar we willen onze bijzondere aanpak nog beter over het voetlicht brengen. Daarom hebben wij nu een aantal voorbeelden van mooie levensverhalen centraal staan in al onze communicatie. Want wij zijn in onze aanpak echt anders dan andere uitvaartondernemingen. Wij denken in mogelijkheden en zien iedere uitvaart als een nieuwe compositie die samengesteld mag worden. ” Met het mooie eigen pand van Ad Patres aan de Frederik Hendriklaan in Den Haag biedt de onderneming nog iets unieks. Hier kunnen mensen in een aangename ambiance afscheid nemen, er kan een kleinschalige bijeenkomst georganiseerd worden, met bijvoorbeeld live muziek en catering van hoge kwaliteit. Niks moet, alles mag. Een prettig idee voor de familie dat deze locatie altijd beschikbaar is en een afscheid op ieder gewenst tijdstip en in iedere gewenste vorm kan worden georganiseerd. De twee uitvaartleiders van Ad Patres, Onno Huiberts en Monique van den Brink, staan de nabestaanden vanaf het overlijden tot na het afscheid bij.

Mensen samenbrengen
De levensverhalen hebben Ad Patres geïnspireerd om op regelmatige basis mensen samen te brengen. “Het is mooi als mensen hun verhalen willen delen met anderen. Gewoon in een ontspannen en ongedwongen sfeer elkaar ontmoeten. Zo’n drie, vier keer per jaar nodigen wij iedereen die aan Ad Patres is verbonden uit om elkaar te ontmoeten, te luisteren naar muziek, een mooi verhaal of een inhoudelijke lezing.” Op deze manier groeit het aantal mensen dat zich verbonden voelt met Ad Patres. Zoals gezegd: een uitvaartonderneming die het vooral over het leven heeft.

Informatie
Wilt u ook uw levensverhaal laten vertalen naar een exceptioneel afscheid of meer informatie over Ad Patres? Stuur een e-mail naar info@adpatres.nl of bel 070-3556427.

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann