Al 50 jaar een stukje Den Haag in Stolwijk

“Eigenlijk zitten we er elk weekend”, vertelt Hagenees Tom. Jarenlang ging hij op vakantie naar het zonnige buitenland, maar sinds vier jaar is zijn reis minder ver en vertrekt hij met regelmaat met zijn gezin naar een recreatiepark in Stolwijk, naar de plek waar ook zijn ouders vaak zitten. Daar heeft hij een eigen stuk grond met een caravan. Niet alleen Tom en zijn ouders, maar veel meer Hagenezen trekken die kant op in hun vrije tijd, inmiddels al vijftig jaar. Wat is hier de reden van?

“We hebben nagedacht over een huisje in Drenthe, maar dan moet je toch telkens meer dan twee uur rijden om er te komen. Als je dan een weekendje weg wil, lever je al zo vijf uur reistijd in”, aldus Tom. Samen met zijn vrouw Ilse, dochter Lynn en zoontje Brenn is hij in het voorjaar en de zomer bijna ieder weekend op Rekreatiepark De Kooi te vinden. En natuurlijk in de vakanties. “Als ik zou moeten kiezen tussentwee weken Stolwijk of Italië, doe mij maar Stolwijk. Het hoeft voor mij niet warm te zijn.”

Opa en oma
“Mijn opa en oma stonden al vanaf het begin op deze camping, dus zo’n veertig jaar geleden. Ze hebben mijn ouders ermee besmet, want die staan er al sinds ik klein was. Ze gingen altijd naar De Kooi. We zijn niet of nauwelijks elders op vakantie geweest. Ik heb er altijd als kind heel lekker kunnen spelen spelen. Er zijn niet veel faciliteiten, maar het was er altijd al gezellig en dat is nog steeds zo”, aldus Tom.

Tweede thuis
Dat de camping in Stolwijk zo populair bij inwoners van Den Haag is, ligt niet alleen aan de afstand, maar zeker ook aan de omgeving. Stolwijk is namelijk een rustig dorpje dat dichtbij Gouda en middenin de Krimpenerwaard ligt, een mooi, groen en waterrijk natuurgebied dat geliefd is bij rustzoekers, fietsers, vissers en vaarliefhebbers.

De meeste Hagenezen die op De Kooi staan, hebben het van horen zeggen en staan er al tientallen jaren, vaak met ouders of een bevriend stel. Hun chalet of caravan op De Kooi voelt als een tweede thuis. “Het is hier altijd heel gezellig, maar je moet ook handig zijn, want als ik hier ben, ben ik altijd wel aan het rommelen. Dingen aan het maken, tegelpadje aanleggen, of er lekt iets in je caravan dat gerepareerd moet worden. Als je het allemaal wil laten doen, is het een dure hobby. Of je moet een vriendendienstje kunnen regelen”, vertelt Tom lachend.

Jubilieumjaar
Het jubileumjaar willen Kees en zijn vrouw Carolina niet geruisloos voorbij laten gaan. Vandaar dat ze op 5 augustus 2017 een jubileumfeest organiseren waar iedereen voor uitgenodigd is. “Het lijkt ons enorm leuk om op dit feest alle mensen te ontmoeten die ooit een keer op De Kooi hebben gestaan, hier een keer geweest zijn toen ze bijvoorbeeld oma en opa op ons park bezochten of gewoon graag een kijkje willen nemen op ons park. We maken er een feestelijke dag waarop we onder andere gezellig met elkaar eten en drinken, er zijn rondleidingen over ons park en door de omgeving op een huifkar en leuke oud-Hollandse spelen.”

Heb je zin om dit feest te bezoeken, dan ben je welkom op zaterdag 5 augustus vanaf 10.00 tot 23.00 uur op Rekreatiepark De Kooi in Stolwijk: www.rekreatieparkdekooi.nl.

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann