Haagse (23) exposeert met Mondriaan-gebouwen

Vanaf 17 juli t/m 3 september is de expositie The Hague goes Mondrian te zien, van fotograaf en bekende Instagrammer Renske Derkx. Deze expositie is onderdeel van de tentoonstelling StijlVol Atrium, waar ook de expositie 100xRietveld te zien is.

Aanleiding is 100 jaar De Stijl, in 2017 is het namelijk precies honderd jaar geleden dat De Stijl werd opgericht. Den Haag viert dat: de gemeente werkte dit jaar samen met een aantal ‘citydressers’, om de stad om te toveren tot één groot Mondriaanschilderij. Zowel grote torens als kleine etalages werden in Mondriaankleuren gehuld.

Foto: Renske Derkx
Foto: Renske Derkx

StijlVol Atrium Den Haag: The Hague goes Mondrian
Van 17 juli t/m 3 september is als onderdeel van de tentoonstelling StijlVol Atrium Den Haag de tentoonstelling The Hague goes Mondrian te zien. Atrium City Hall heeft de fotograaf en bekende Instagrammer Renske Derkx gevraagd om de Haagse gebouwen die omgetoverd zijn tot Mondriaan-werken te fotograferen. In de tentoonstelling loop je door Den Haag als plattegrond langs alle gebouwen door de stad én kom je er meer over te leren. Iedere bezoeker kan na afloop een folder meenemen die je door de stad wijst waar de Mondriaan-gebouwen staan die Renske heeft vastgelegd.

Fotograaf Renske Derkx
De 23-jarige Renske Derkx maakt architectuurfoto’s onder de noemer ‘buildingsarenotboring’ en toont deze wekelijks aan 12.000 Instagram-volgers. Bekende en minder bekende gebouwen – vooral in de regio Den Haag – fotografeert ze. Hiermee zet ze de stad Den Haag en dienst architectuur op de kaart bij een relatief jonge en internationale doelgroep. Ze weet de kijker op een andere manier naar gebouwen te laten kijken; de stijl van de fotografe is puur minimalistisch en erg kleurrijk.

Eerder dit jaar exposeerde Derkx in samenwerking met de Stichting Dag van de Architectuur haar 23 mooiste foto’s van gebouwen in Den Haag. Het is daarmee de tweede keer in twee maanden dat ze exposeert in het Stadhuis.

Foto: Renske Derkx
Foto: Renske Derkx

Win een werk
Iedere bezoeker kan tijdens deze tocht een foto nemen van zijn/haar favoriete Mondriaan-gebouw. Degene die de foto deelt op Instagram met de hashtags #buildingsarenotboring en #mondrianthehague, maakt kans op een print uit de expositie. Facebook-gebruikers kunnen de tag @atriumdenhaag gebruiken.

The Hague goes Mondrian is een initiatief van Atrium City Hall. Stijlvol Atrium Den Haag wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag, cultuur en Fonds 1818.

Over het Atrium Den Haag
Het Atrium Den Haag is het ontmoetingscentrum in het stadhuis voor de burgers en de bezoekers van Den Haag. Er worden culturele, educatieve, maatschappelijke en commerciële evenementen en gratis toegankelijke tentoonstellingen georganiseerd. Stichting Atrium City Hall organiseert deze verschillende activiteiten in het Atrium Den Haag, zoals de tentoonstelling StijlVol Atrium Den Haag.

Meer info op atriumcityhall.nl.

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann