Monumentaal op reis met pakschuit en tram

U kunt in stijl een mooie historische reis maken van Scheveningen naar Delft en terug, of omgekeerd.

De reis gaat over land en water met prachtige oude trams en met de monumentale pakschuit Nooit Gedacht. Afhankelijk van het te kiezen vertrekpunt is er een halve dag gelegenheid om te genieten van de vele mogelijkheden in Scheveningen of van grachten, monumenten en markt in Delft. Onderweg worden de reizigers aan boord van de pakschuit voorzien van koffie, thee en broodjes en krijgen ze informatie over historische punten langs de vaarroute. Pakschuiten zijn voortgekomen uit de aloude trekvaart en verzorgden het goederenvervoer. De pakschuit Nooit Gedacht werd bij de bouw in Overschie in 1904 uitgerust met een – toen hypermoderne – petroleummotor. Honderd jaar later resteerde een roestige scheepsromp die dankzij zorgvuldige restauratie nu het predicaat Varend Monument bezit. De imposante motor van het merk Van Rennes zorgt voor een bijzondere belevenis.

Bij vertrek uit Delft wordt in Voorburg overgestapt op de Blauwe Tram uit 1913 voor een stadsrondrit door Den Haag met Scheveningen als eindpunt, of bij mooi weer met de eveneens blauwe HTM Tweeramer uit 1904, de eerste elektrische tram van Den Haag. ’s Middags met de Gele Tram, de zogenaamde ‘Buitenlijner’ uit 1923, op zijn vertrouwde stamtraject, weer terug naar Delft.

Bij vertrek uit Scheveningen verloopt de reis in omgekeerde volgorde. De details staan op de website www.pakschuitnooitgedacht.nl onder het kopje vaartochten. Er zijn dit jaar tochten op de zaterdagen 26 augustus en op 23 september, te boeken via de site. De prijs voor deze bijzondere reis bedraagt voor volwassenen 25 euro p.p. en kinderen (tot en met tien jaar) 15 euro. De tocht is een belevenis voor alle leeftijden, maar helaas niet geschikt voor rolstoelgebruikers vanwege het op- en afstappen.

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann