Met recht een instituut

Bij binnenkomst in het Venduehuis der notarissen hangt bij tijd en wijle het Meisje met de parel.

Wellicht het meest beroemde schilderij van de Delftse schilder Vermeer. Hier kan over getwist worden, immers Het Straatje en Het melkmeisje zijn toch ook beroemde stukken.

In Frankrijk vindt men Vermeer zelfs een groter schilder dan Rembrandt van Rijn.

Het Venduehuis bestaat al 205 jaar en staat op een plek die al sinds het begin van Den Haag in de dertiende eeuw onderdeel uitmaakte van de stad. Het is met recht een instituut. Het Venduehuis heeft sinds vorig jaar nieuw elan toe gevoegd aan zijn eeuwenoude traditie. Om de kopers en kijkers nog beter te bedienen zijn er vele aanpassingen gedaan. Het loont de moeite om op de kijkdagen eens langs te lopen als u toch in stad bent. De geschiedenis van het Meisje met de parel en het Venduehuis leest u elders in deze krant.

Kijkdagen 25, 26, 27 en 28 augustus. Veilingen op 30 en 31 augustus.

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann