Haagsch Balalaika-orkest

In het jaar 1928 trad Josephine Baker (Amerkaans-Franse zangeres) op in het Haagse Scalatheater in de Wagenstraat. In het voorprogramma was er een optreden van een Haagsch Balalaika-orkest. Zie hier een foto van dat orkest genomen op het dak van Scala.

Op deze foto staan o.a. drie echte Russen. Een zeer saillant detail is dat de dag na het optreden die Russen een tochtje aangeboden kregen op de Loosdrechtse Plassen. Helaas, helaas voor deze ongeoefende roeiers sloeg midden op de plas het gammele vaartuigje om en de Russen verdronken jammerlijk! Op de foto zien wij het orkest, met de eerste links een Rus, de tweede mijnheer Cor (C.J.W.) van der Voort (1908-1989). De namen van de andere orkest leden zijn vooralsnog in de mist van het verleden verdwenen. Heeft iemand wellicht meer informatie, of herkent u iemand op de foto? Of weet u iets over dit Balalaika-orkest? Er zullen in die tijd zeker onder de leden van het orkest foto’s uitgedeeld zijn. Welnu wij wachten uw zeer gewaardeerde reacties met spanning af. Hartelijke dank bij voorbaat.

Patrick van Griethuysen
pvg@camerama.demon.nl

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann